Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Седем летни гряха на красотата

Слънцето е горещо, настроението – също. През лятото всяка от нас може да се поотпусне и да забрави да спазва някои основни принципи, които могат да ни костват красотата. Ето за какво трябва да внимаваш, за да останеш все така свежа и красива.

 

Лятото е прекрасно, когато си в най-добрата си форма.

 

 

1. НЕ ПРОПУСКАЙ СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА
Всички знаем, че враг номер едно на красотата през лятото е прекаленото и опасно излагане на пряка слънчева светлина за продължителен период. Това може да навреди на кожата ти сериозно, предизвиквайки болезнено изгаряне и преждевременно стареене.
Ползването на качествена слънцезащита е първото условие да избегнеш този проблем. А интелигентното и ползване е не по-малко важно. Следи внимателно за слънцезащитния фактор и спазвай инструкциите на опаковката за това през колко време трябва да се нанася отново продуктът.

2. НЕ ЗАБРАВЯЙ ЗА УСТНИТЕ И КОСАТА
За съжаление, през лятото не можем да ползваме точно същата козметика, която и през зимата. И докато балсамът против напукване на устни е вършел перфектна работа до преди няколко месеца, сега ти трябва друг – разбира се, с достатъчно висок SPF.
Що се отнася до косата, тя най-много страда от безмислостните слънчеви лъчи и солената морска вода. Погрижи се за нея със съответните продукти, предназначени за излагане на слънце.

3. НЕ СЕ ЕПИЛИРАЙ НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ ПЛАЖА
Като заговорихме за кожа, малко хора знаят този факт: разкрасителните процедури като епилация, кола маска и бръснене на краката и бикини линията трябва да се извършват поне 24 часа преди показването на съвършено гладкото ти тяло на плажа. А ако предпочиташ лазерната епилация, трябва да я планираш за 10 дни преди това.
В противен случай рискуваш да си навлечеш болезнено изгаряне и неприятно зачервяване, което ще развали настроението ти и ще обезсмисли усилията ти да си перфектна.

4. НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ С КОКТЕЙЛИТЕ
Да, знаем, че е лято и сега е моментът на аперолите и текилите. И все пак, пощади организма си и преценявай внимателно кои летни напитки да избереш. Високоалкохолните предизвикват натрупване на мазнини и затрудняват борбата с целулита. Бирата и сайдерите пък правят коремчето да изглежда подуто.
Най-безопасният вариант е виното, като разбира се, не бива да се прекалява и с него. И винаги помни – на всяка изпита чаша алкохол трябва да пиеш и достатъчно количество чиста вода или чай. Носи навсякъде със себе си любимия си French Secret Tea и се хидратирай през целия ден.

5. НЕ ПРОПУСКАЙ ХРАНЕНИЯ
През дългите часове на плажа може и да не ти е до храна. Но помисли за начин да си набавяш ценни хранителни вещества през целия ден и да се освежаваш с пресни плодове и зеленчуци. Така ще избегнеш и риска вечерта да „си наваксаш пропуснатото“ и да поемеш повече калории, които впоследствие да ти предизвикат дискомфорт и усещане за тежест.

6. НЕ СЕ ОТПУСКАЙ СЪС СЛАДОЛЕДИТЕ
Има ли нужда да споменаваме любимото на всички ни джелато? Безспорно то е прекрасен начин да отпразнуваме лятото и да се откъснем за малко от жегата.
Наслаждавай се на това лятно изкушение, но с мярка. Както винаги, съветът ни е да залагаш на качеството вместо на количеството.

7. НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ СПОРТА
Може би ти да е твърде топло за интензивни тренировки. Или пък смяташ, че заслужаваш почивка и можеш да лежиш в продължение на 10 дни, изтегната на шезлонга.
Но проучвания показват, че за поддържането на здравословни навици е ключово те да не се прекъсват. Опитай се да включиш в дневния си отпускарски режим малко двигателна активност, като сутрешен джогинг или по-дълги разходки, както разбира се и плуване. Така ще поддържаш тонуса си и ще се върнеш от почивката още по-красива и зашеметяваща!

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare