Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

6 златни правила за тънка талия

Ако висенето във фитнеса е кошмар за теб, а диетите са най-големият враг на душевното ти равновесие, имаме добра новина. Не е нужно да се тормозиш! Вместо това научи тези шест простички, но задължителни правила за здравословен живот. Превърни ги в свой всекидневен навик и скоро ще си в топ форма. Обещаваме!

Правило #1: Вода, вода и вода!

Няма да сме нито първите, нито последните, които ще ти кажат да се наливаш с колкото може повече вода. Препоръчва се да пиеш по минимум 30 мл на килограм тегло, но ако надвишиш „дозата“, никой няма да ти се разсърди.
Противно на разпространеното мислене, че повечето вода е причина за задържането и в организма, на практика е точно обратното! Пий повече и ще спомогнеш за отвеждането на излишните течности от тялото, а така ще намалиш подуването и подпухването. Бонус: ще ускориш метаболизма си и ще подпомогнеш отслабването.
В случай, че се чудиш – не, водата в кафето не се брои! Нито в бирата…


Правило #2: Раздвижи се!

Не е задължително да ходиш на кросфит, въздушна йога или народни танци. Не се насилвай с неща, които звучат ефикасни, но не ти допадат, защото това ще се отрази на волята ти и ще те откаже бързо.
Достатъчно е да си създадеш навика през деня да използваш всяка удобна ситуация, за да се движиш. На телефона ти вероятно има приложение за измерване на крачките – стреми се да са поне 10 000 дневно. Къде да ги извървиш ли? Вариантите са много!
След една спирка по-рано от градския транспорт и повърви малко до работа. Не чакай асансьора, качвай се по стълбите. Разхождай се в офиса или в университета винаги, когато можеш. Вечер вместо пред телевизора, прекарай един час в обиколка на близкия парк. А когато никой не те гледа, защо да не направиш и малко клекове?

Правило #3: Изяж си зеленчуците!

Французите са възприели т. нар. „5 par jour” – по минимум пет порции зеленчуци и плодове дневно. Спазват това правило с религиозен плам още от детската градина, като предпочитат винаги сезонни и локални продукти. Ефектът от пресните и здравословно приготвени зеленчуци е отличен върху здравето и фигурата им.
Не харесваш вкуса, или представата ти за тях се изчерпва с доматите и краставиците? Поразрови се из Пинтерест и ще откриеш безброй идеи как да сътвориш от обикновени продукти нещо забавно и вдъхновяващо. Порция гурме за една изискана дама винаги е прекрасно изживяване.


Правило #4: Когато се храниш, не прави нищо друго!

Както ни учеха като деца, „Когато ям съм глух и ням!“. В това има повече логика, отколкото си мислиш. Бавното и съзнателно хранене без излишно разсейване е едно от най-важните условия за добра фигура. Причината е, че ако ядеш „между другото“, на крак, пред телевизора или в колата, лесно може да погълнеш повече от нужното, и то без да забележиш. Чувството за ситост идва от сигнал в мозъка. А когато той е зает с други дейности, може и да не разбере, че вече не си гладна.
Превърни в личен ритуал това да седнеш спокойно, да се насладиш на порцията си и да дъвчеш бавно, така че да подпомогнеш по-доброто усвояване на храната от организма си.

 

Правило #5: Бъди Спящата красавица – поне по 8 часа на денонощие!

За никого не е тайна, че пълноценният сън се отразява позитивно на добрия външен вид, бистрия поглед и свежата кожа.
Но качествената нощна почивка има и някои неподозирани ползи за тънката талия. Факт е, че когато се чувстваме уморени, сме склонни да си набавяме енергия с малко повече калории, често от бързите въглехидрати. Освен това умората ни прави малко напрегнати с напредването на деня, а емоционалното похапване не е направило никоя от нас слаба и изящна.
Затова превърни в свой обичай да си лягаш винаги по едно и също време и да си осигуряваш по едни хубави 8 часа сън. Кантарът ще ти се отблагодари!


Правило #6: Наслаждавай се на живота си!

Може би най-важното, най-простичко, но и най-лесно за пропускане правило е именно това.
Забелязвай малките неща около себе си. Хубавият слънчев ден, свеживт въздух, милите жестове, добрите думи на хората до теб.
Бъди благодарна за здравето си, за интелигентността си, за възможността да се развиваш и да работиш за това да си по-добра версия на себе си. Бъди целенасочена и вдъхновена. Живей с енергия и радост, за да изпитваш удовлетворение и увереност от своите успехи.
Здрав дух в здраво тяло, нали така? Пожелаваме ти го от сърце!

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare