Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Отслабване след раждане: мисията е възможна!

Може би често сте чували приятелките ви да обсъждат как са отслабнали след раждането, без да полагат никакви усилия освен тичането околото бебето. Вероятно в този хор са запяли и собствената ви майка, жените от семейството и прочие. При вас обаче номерът не става толкова лесно и се чудите дали няма да сте от онези жени, които след раждането просто се предават и сменят гардероба. Става и така, но не е нужно, а и ние твърдо сме в отбора на жените, които не се предават лесно. Вижте най-честите пречки пред свалянето на килограми, какво се случва в тялото ви и как да постигнете резултати.

 

 

 

Знаете ли, че матката и таза се връщат в обичайното си състояние толкова дълго, колкото трае и уголемяването им по време на бременността?

 

В нормално състояние при повечето жени матката е с размер на круша, но по време на щастливото очакване тя променя размера си многократно, като достига големината на средно голяма диня. Това живописно обяснение има за цел да ви напомни, че женският организъм функционира съвършено, като по време на бременност отделя 50% от всички ресурси за да създаде нов живот. Процесът е обратим, просто изисква малко време и търпение, а тялото се отблагодарява бързо, особено ако преди бремеността сте подържали сравнително добра форма.

 

 

За целта тялото ви генерира нови кожни клетки в областта на корема и детеродните органи, които не изчезват с вълшебна пръчица след раждането.

 

Можете да свалите веднага килограми, но проблемът с увеличената матка и видимо уголеменото коремче ще отнеме повече време и разбира се – усилия. Упражнения за коремната стена могат да започнат безопасно след около 3 седмици след раждането, като е добре да увеличавате интензитета плавно. Полезни са и упражненията за вътрешния таз на Келер, разнообразни вариации на които може да откриете в мрежата, както и леките пилатес тренировки. Правилото, което специалистите изтъкват е, че времето, нужно на органите да се върнат в първоначалния си вид и приблизително равно на времето, в което нарастват, така, че бъдете подготвена, че пълен резултат можете да очаквате около 9 месеца след раждането. Спокойно, дами, всичко хубаво изисква време, но пък вашето здраве и самочувствие напълно заслужават да проявите търпение.

 

 

Метаболизмът ви се шегува с вас? 

 

Не е честно, но по време на бременност жените разбират, че вече не могат да вярват на тялото си. Или често-често притичват до тоалетната, защото нарасналия обем на плода притиска пикочния мехур, или изведнъж започват да страдат от неприятна, и понякога дори болезнена констипация. Нерядко, двете неща вървят заедно, като не можете да предположите какво ви очаква на следващия ден.

Нарастването на матката притиска вътрешните органи, в това число червата и стомаха и забавения метаболизъм е сред най-честите причини за трудното отслабване след раждането. Има решение и то е да подпомогнете малко тялото си да заработи на пълен капацитет. Можете да стимулирате този процес, който е жизнено важен за здравето и добрата ви форма, като включите в менюто си много зеленчуци и храни, богати на фибри, и силно ограничите приема на въглехидрати и твърди храни.

Добре е обаче да не изключвате напълно въглехидратите, защото пък те са източник на енергия, която със сигурност ви е нужна в грижите за малкото бебе. Подходящо е да стимулирате обмяната и с билкови чайове, като обаче се уверите, че в съдържанието не е включена сена или евтин зелен чай, които често съпровождат този процес със странични ефекти като диария, колики, безсъние и обезводняване и са абсолютно неприложими при кърмене.

 

Вижте бестселъра за възстановяване след раждане на French secret tea 28 дни детокс и отслабване тук!

 

Ужас, имам целулит!

 

Да, знаем. Това е една от най-честите “награди” на майките, които износват дете, особено ако им се налага да лежат и да почиват повече. Но решение има. Правилото е 2.5 литра или неподсладен билков чай за стимулиране на обмяната, никаква захар, газирано, бяло брашно и алкохол. Спорта и движението помагат изключително много за подобряването на кръвообращението, което заглажда бедрата и корема. Масажите също вършат работа, но без движение и достатъчно вода всеки ефект е временен. Харченето на време, надежди и пари за козметични средства е излишно, защото няма нито едно научно доказателство, че съществува козметика, която да повлияе този изключително упорит проблем с мазане на каквото и да било.

 

Джинджифил и рози в чай против целулит и за разграждане на мазнините на French secret tea. Вижте отзивите на клиентите и действието тук!

 

Да спортувам ли?

 

Стига да имате сили и време, да, разбира се! Не бързайте. Да започнете твърде скоро може да бъде толкова лошо, колкото и да не започнете изобщо. Ако вече сте успели да влезете в ритъм, добро време да започнете е след около 20-ия ден след раждането. Организмът вече се е възстановил и лекарите поощряват майките да стартират по-активни физически усилия, в случай, че нямат сериозни усложнения. Бъдете разумни и не очаквайте големи спортни постижения, а заложете на постоянството, което задължително ще ви се отплати.

 

Защо главата не ме слуша и чувствата ми са объркани?

 

Психиката и душевното равновесие на бременната или наскоро родила жена съвсем не са маловажен въпрос и на тях са посветени много изследвания. Промяната в хормоналния баланс се отразява изключително силно върху нервната система, което води често до депресивни състояния, неврози и крехка психика.

Промяната на установения ритъм в очакване или с вече наличен нов член на семейството, особено ако е за първи път изостря чувствителността на майките, които и без това са “жертви” на хормоните, физическото натоварване, преумората и недоспиването.

Големият душманин на младите майки са очакванията, на които те смятат, че трябва да отговорят по отношение на грижите за бебето, семейството, дома и външния си вид. И това, само в случай, че не работят, което добавя още стрес в и без това стресиращата ситуация.

Мили момичета, успокойте се. Раждането и бременността са най-нормалните неща за една жена и те са се случвали много преди на този свят да се появят авторитетите от интернет форумите, моделите от лъскавите списания и напредъка на медицината.

Не се сравнявайте със снимки, манекенки, с шокиращо отслабналата ви съседка и в никакъв случай не правете грешката да сте на висотата на майките, пишещи анонимно в бгмама. Ние не сме свръхжени и не сме длъжни да бъдем. Информацията, която ви залива отвсякъде често е напълно измислена реалност, подобрена с фотошоп, маркетингови трикове, а в случая със съседката и с китайски хапчета за отслабване с йо йо ефект.

Пазете здравето си, а ако имате съмнения, че страдате от следродилна депресия, не се колебайте да потърсите специализирана помощ, защото проблемът не е за подценяване.

Най-голямата грешка в този деликатен момент е да причините на тялото си и една тежка ограничаваща диета, която се отразява не само на килограмите, но и на нервната ви система. Това в никакъв случай не означава да отворите хладилника и да го ударите през просото.

 

Златното правило е да не гладувате, но да избирате максимално пресни, разнообразни храни и да пиете достатъчно вода.

Върхът на хранителната пирамида са зеленчуците, които са позволени във всякакъв вид и количество, особено ако са необработени. Добавяйте без колебание яйца, сурови ядки, качествено бяло месо и риба. Млечните продукти не бива да бъдат изключвани, освен от дамите, които страдат от непоносимост към лактоза или в процеса на кърмене се оказва, че бебето не ги понася.

 

Най-добрият съвет, който можете да получите е да изключите или да ограничите всички храни от пакет, както и бялата захар и брашно. Качествен източник на захар са плодовете, меда, кленовия сироп и кафявата захар, но с уговорката, че дневният прием не бива да е прекален. Внимавайте с плодовете, който е добре да приемате не под формата на изцедени сокове, тъй като доставят на тялото ви много плодова захар, но без фибрите, които се грижат за добрия ви метаболизъм. Дневният прием на плодове според стандартите на СЗО е не повече от 300 гр. дневно при здравите хора, защото в противен случай зареждате организма в твърде много фруктоза, която може да е причина за излишно тегло.

 

 

 

 

 

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare