Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Лютите чушки: ефектите върху тялото

 

Активният алкалоид в лютия пипер, който отговаря за изгарящия вкус се нарича капсаицин. Той е предмет на над 30-годишни изследвания на водещи американски и азиатски университети, сред които университетът Дюк, Пенсилвания и още много.

 

Едно от най-големите предимства на капсаицина е неговият принос за здравето на червата и загуба на тегло. Противно на общоприетото мнение, гастроенетеролозите сочат, че лютите чушки всъщност могат да бъдат анти-дразнител за стомаха ви и чудесен начин за лечение на стомашни язви.

Лютите чушки, особено в прахообразна форма като капсули, са изключително богати на антиоксиданти и други съединения, които могат да успокоят други храносмилателни проблеми, като разстроен стомах, чревни газове, диария и спазми. Чушките са в състояние да постигнат това, защото стимулират стомашните сокове и действат срещу киселинността в храносмилателния ви тракт.

 

 

100% Натурални капсули Фаст чили слим на промо цена тук. Разграждат мазнините, подпомагат имунитета и бързия метаболизъм. ! Оригинален продукт от ЕС, одобрен от БАБХ.

 

 

Лютите чушки също така имат доказан ефект и за ускоряване на метаболизма. Забързването на процеса на обмяна на веществата се отразява и върху разграждането на мазнините, като изследване на учебно заведение от Хонг Конг сочи, че редовният прием на капсаицин може да изгори напълно до 300 калории дневно, само по себе си. В комбинация с ефекта за намаляване на апетита и с богатото съдържание на ценни вещества, те са включени в топ 10 на суперхраните по цял свят.

Изследванията сочат, че консумацията на люти чушки, комбинирани с активен начин на живот може успешно да подобри загубата на тегло, при това трайно и здравословно.

Редовният прием на екстракт с капсаицин, както и употребата върху кожа доказано намаляват целулита и  предотвратяват повторната поява на т. нар. “портокалова кожа”.

 

 

СРЕЩУ МИГРЕНА И ГЛАВОБОЛИЕ

 

Капсаицинът от лютите чушки показва потенциал за лечение на главоболие и мигрена. Според проучване на годишната среща на Американската академия по неврология във Филаделфия, 18 пациенти с диагноза главоболие са били лекувани с интраназален капсаицин.

В резултат на това 13 пациенти получават пълно облекчение от болката. Повечето от останалите пациенти изпитват известно облекчение, а само един пациент остава без промяна. Изследователите откриват, че капсаицинът намалява чувствителността на тригеминалния нерв и намалява CGRP – и двата са пряко отговорни за получаването на мигрена.

ПРОУЧВАН ЕФЕКТ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ОНКО ЗАБОЛЯВАНИЯ

 

Чили чушлетата представляват потенциално естествено лекарство за борба с рака. Според Американската асоциация за изследване на рака, капсаицинът и антиоксидантите в лютите чушки могат да бъдат използвани в подкрепа на лечението на заболявания като левкемия и рак на простатата, тъй като проучвания показват, че редовният прием на капсаицин намалява броя на раковите клетки. Това до голяма степен се дължи на високите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства на лютите чушки. Подобни ефекти могат да бъдат открити при рак на гърдата, панкреаса и пикочния мехур.

 

Някои от водещите университети в света, сред които престижния Дюк, провеждат редица сериозни проучвания за пълния ефекта на активния алкалоид в лютите чущки, като отдават големи надежди за прилагането им в комбинация с традиционната медицина.

Все пак напомняме, че те не са лекарство и не са заместител на предписани от лекар терапии и лекарства, нито имат еднакъв резултат и действие при всички хора.

 

От лекарите с любов: Апетитът не е враг, диетите ви са грешни! (Натисни, за да прочетеш още)

 

ПРОТИВ ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ, ВИРУСИ И ГРИП

 

Характерният червен цвят на лютите чушки е индикация, че той е богат на бета-каротин или про-витамин А. Витамин А е ключов за поддържането на здрава дихателна, чревна и пикочна система. Също така витамин А и витамин С в лютите чушки са жизненоважни за изграждането на вашия имунитет срещу инфекции и заболявания.

Противно на популярното схващане, не лимоните, а именно лючите чушлета са най-богати на витамин С. Само в 3-4 чили чушлета се съдържа дозата витамин С, намираща се в цял килограм лимони.

Капсаицинът има редица антибактериални свойства, които успешно третират хронични инфекции на синусите. Ако страдате от висока температура, лютите люти чушки не само могат да облекчат болката, но също така могат да стимулират мощно имунната система да се пребори с вируса.

Чушките от чили имат широко приложение и заради техните противогъбични свойства. Капсаицинът в тях е отговорен за ликвидирането на хранителни патогени, бактерии като H. pylori и редица възпалителни заболявания на червата.

 

ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА БОЛКАТА 

 

Освен, че са естествено средство за облекчаване на болката при главоболие и мигрена, лютите чушки могат да се използват за намаляване на болките в ставите. По същество можете да приложите лютия пипер на чили върху кожата, за да намалите присъствието на химикал P. Химически P е съединението, отговорно за предаването на съобщения за болка до мозъка.

Капсаицинът се свързва с рецептори за болка и предизвиква усещане за парене, което може да намали чувствителността на рецепторите за болка с течение на времето. По този начин капсаицинът действа като обезболяващо. Обикновено може да се използва за лечение на херпес зостер, болки в ставите и ХИВ невропатия.

 

НАТУРАЛНО ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНО

 

Друга от ценните характеристики на капсаицина е, че той инхибира веществото Р, което е невропептид, който е отговорен за възпалителните процеси. Като такъв се смята, че капсаицинът е потенциално лечение за редица сензорни нервни разстройства, като артритна болка, диабетна невропатия и псориазис.

Изследване на животни установява, че животните, които са били лекувани с вещество, което причинява възпалителен артрит, са реагирали добре на диета с високо съдържание на капсаицин. Благодарение на диетата, при животните се е проявил ефект на забавяне на развитието на артрит и значително намаляване на възпалението по цялото тяло.

 

ЗА СЪРДЕЧНО – СЪДОВО ЗДРАВЕ 

 

Чили чушлетата са естествен начин да подкрепите сърдечно-съдовата система и да предотвратите сърдечни заболявания. Чушките от чили са с високо съдържание на калий, който е минерал с редица функции в човешкото тяло.

Калият в комбинация с фолат може да намали шансовете ви за развитие на сърдечни заболявания. Освен това калият може да помогне за отпускане на кръвоносните съдове, което улеснява притока на кръв по тялото ви.

Чушките от чили също съдържат рибофлавин и ниацин. Последният е отговорен за поддържането на здравословни нива на холестерола и от своя страна намалява риска от сърдечни заболявания. Чушките от чили също могат да предпазят мазнините в кръвта ви от свободни радикали.

Скорошно проучване установи, че консумирането на чили повишава устойчивостта на мазнините в кръвта към окисляване, което е увреждане на свободните радикали на триглицериди и нивата на холестерола.

 

ДИАБЕТ ТИП 2

 

Освен, че поддържат здравето на сърцето, лютите чушки могат да намалят риска от развитие на високи нива на инсулин в кръвта, което е често срещан симптом на диабет тип 2.

Според Американското списание за клинично хранене редица австралийски учени откриха, че редовен прием на капсаицин може да доведе до насищане на организма с необходимото количество инсулин за намаляване на нивата на кръвната захар.

Това е особено полезен факт за лица с високи ИТМ или за тези, които страдат от затлъстяване. И накрая, не забравяйте, че лютите чушки са с високо съдържание на антиоксиданти, картеноиди и витамин С. Те допринасят значително за регулирането на инсулина.

 

180 капсули на промо цена 44 лв. Регистиран, сертифициран натурален продукт с чили за разграждане на мазнините и контрол на теглото. Произведен в ЕС, със строг лабораторен контрол.
180 капсули на промо цена 44 лв. Регистиран, сертифициран натурален продукт с чили за разграждане на мазнините и контрол на теглото. Произведен в ЕС, със строг лабораторен контрол.

 

ЗА ДОБРА ПАМЕТ И КОНЦЕНТРАЦИЯ

 

Един от основните начини за поддържане на силна памет е достатъчно количество кислород и желязо в организма. Лютите чушки са не само изключително богат природно, но и качествен източник на желязо. Редовният прием на капсаицин води до увеличаване на притока на кръв и производството на хемоглобин в мозъка ви.

През последните 15 години водещи университети в света провеждат обещаващи проучвания за действието им за забавяне и предотвратяване на когнитивни разстройства като деменция и болестта на Алцхаймер.

 

Карла Бруни и тайната как на 50 да изглеждаш на 30. Всичко за режима й тук!

   

ДЪЛГОЛЕТИЕ, КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ

 

Проучване, проведено от Китайската академия на медицинските науки, откри, че хората, които консумират пикантна храна, имат по-голям шанс да имат по-дълъг живот. С други думи, обикновените подправки имат потенциал да увеличат шанса на човек да живее по-дълъг и здравословен живот.

В продължение на седем години изследователите откриват, че хората, които ядат пикантни храни три до седем пъти седмично, имат по-малък шанс да преболедуват рак, сърдечни заболявания и респираторни заболявания.

Това може да се дължи на способността на капсаицин да намали възпалението, да изчисти дихателните пътища и като цяло да намали развитието на болести през целия живот.

 

ЛЮТИ ЧУШКИ СРЕЩУ АНЕМИЯ

 

Освен че поддържат здравето на сърцето, лютите чушки могат да помогнат и за образуването на нови кръвни клетки. Това се дължи на факта, че лютите чушки са богати на мед и желязо. Като такива те са в състояние да лекуват симптоми на анемия и умора.

Освен това лютите чушки съдържат и фолиева киселина, която е ключова за борбата с анемията и производството на здрави червени кръвни клетки. Това е особено ценно за бременни жени, тъй като дефицитът на фолиева киселина може да означава вродени дефекти при новородени.

 

ЗА ЗДРАВИ ОЧИ

 

Както споменахме преди, витамин А в лютите чушки е важен за изграждането на силна имунна система. Също така е важно да запазите зрението си здраво и силно. Известно е за предотвратяване на нощна слепота и очна дегенерация. Една капсула лют пипер в дневната ви рутина ви съдържа 9% от ежедневната ви препоръчителна нужда от витамин А.

 

СУПЕР КОЖА И НОКТИ

 

Витамин С в лютите чушки не само укрепва имунната система. Той също така създава и поддържа колаген, който е ключов протеин, който се намира в здравата коса и кожа. По-конкретно, чили пиперът е чудесна природна съставка, която има много плюсове в добавка към рутината за красота. Детоксикиращият ефект от редовния прием на капсицин не само намалява обиколките на талията, ханша и бедрата, но и се проявява като по-чиста и избистрена кожа.

 

 

Искаш да се храниш здравословно? Виж най-честите грешки, които ни провалят. (Натисни, за да прочетеш още)

 

 

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare