Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Най-честите грешки при здравословното хранене

Приемаме, че доброто ви желание е налице и искате да отворите нова страница в живота ви. Рецептите, които знаете обаче са за мусака и пълнени чушки, а нещо ви подсказва, че те трудно се вписват в новото ви, по-здравословно аз. Спокойно, вие не сте единствените, които имат желание да живеят и да се хранят по-качествено и за вас има трикове, които ще ви помогнат да се справяте във всяка ситуация.

 

 

Не салата, а супа!

Да, знаем, това е изненада. Супата е често подценяваното тайно оръжие на хората с тънка талия. Салатите съдържат много полезни фибри и витамини, но в началото на храненето първо трябва да утолите глада си. Супите са перфектният избор за това, като ви съветваме да се ориентирате към тези, които са без застройка. Зеленчукови крем супи, месни бульони – не е нужно да се ограничавате в избора си. В подкрепа идва проучване от 2014 година, което установи, че хората, които редовно се хранят със супа имат по-тънка талия и тежат по-малко от тези, които я пренебрегват.

 

 

Да заклеймим ли хляба?

Не бързайте, хлябът не е отрова. Изследване на авторитетното Diabetes care доказва, че хората с диабет тип 2, които хапват хляб СЛЕД хранене имат 30% по-висока кръвна захар от хората, които го правят ПРЕДИ хранене. Именно бързото повишаване на нивата на кръвната захар предизвикват метаболитни и хормонални промени, които насърчават прекомерното хранене при хората със затлъстяване, сочи същото проучване. Яденето на хляб след ядене забавя превръщането на рафинирани въглехидрати в захари, и може да ограничи приема на храна под контрол, особени при хората с проблеми с теглото и инсулинова резистентност.

 

 

Първа стъпка- фибри на закуска!

Най-добрият съвет да започнете да се храните здравословно е да увеличите приема на фибри на закуска. Хората, които приемат достатъчно фибри на закуска са с 80% по-успешни в постигането на нормален дневен баланс в приема на фибри, отколкото всички останали. Точно фибрите, съдържащи се в плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни се грижат тялото ви да получава достатъчно енергия от храната, да задоволят апетита, но и да създадат достатъчно работа на метаболизма, така че той да се справи с калориите.

 

Смутитата – да или не?

Готовото смути не е вариант. Напитката е ценна за тялото ви, само ако е приготвена на момента и съдържа цялата част от плодовете и зеленчуците. В противен случай тя губи ценното си витаминозно съдържание и доставя на тялото ви единствено и само захар. Без да говорим, че редовното пиене на цитрусови сокове води до увреждане на зъбния емайл.

 

А чай?

Задължително. С уговорката, че черният и някои видове зелен чай съдържат голямо количество кофеин, което трябва да имате предвид. Плодовият чай също трябва да се избягва, защото съдържа калории и захари, които подпомагат качването на излишно тегло. Билковите чайове без захар са чудесно решение не само да хидратирате организма, но и да подтискате чувството за глад и да подпомагате имунитета си.

 

FRENCH SECRET TEA 100% натурална билкова формула за 28 дневен курс детокс и отслабване на промо цена тук!

 

“Сготви” си сам мюсли

Мюслитата са една прекрасна идея, но само с уговорката, че не съдържат захар и подобрители, каквито са повечето готови пакетирани мюслита на пазара. Можете да избирате между овесени ядки, пшеничен зародиш, ленено семе, ядки, сушени и пресни плодове. Направете си сам предпочитаната смес по ваш вкус и не пропускайте закуската.

 

Налей ми чаша вино!

Проучвания, провеждани във Франция и други страни-винопроизводители доказват, че изпиването на чаша вино с храната помага за по-бързото й усвояване, а и носи удоволствие. Поддържането на здравословен начин на хранене не е наказание и то трябва да задоволява не само стомаха, но и мозъка ви, който е “виновен” за импулсите към прекомерното хранене и вредната храна. Виното е богато на антиоксиданти, релаксира нервната система и в комбинация с добре подбрана храна се отразява добре на душата и тялото.

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare