Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Кошмарът на подутия корем – избягай!

Кошмарът на подутия корем е в действие не само за жените с наднормени килограми, но и за тези, които са си съвсем във форма. Дори активно спортуващи дами и такива, спазващи диети често се оплакват от неприятно чувство на издут стомах, за което на пръв поглед няма никаква причина. Защо се случва и как да можем да си носим тесните дрехи по всяко време?

Причина номер едно е месечният цикъл. В дните преди той да настъпи подуването е факт не само в областта на корема, но понякога и при цялото тяло, особено при крайниците и в областта на околочния контур. Това е период, който няма как да бъде избегнат, но с прием на достатъчно вода и ограничаване на някои храни е възможно.

Храните, виновни за това оплакване могат да бъдат определени генерално с една дума: въглехидрати. Тъкмо те са причината за задържането на вода в огранизма и ограничаването им значително може да облекчи това оплакване. Избягвайте тестотото и захарта в първия момент, в който забележите този симптом и помагайте на обмяната на веществата в тялото си, като пиете редовно вода и билков чай, който да помогне за намаляването на подуването.

Да си поговорим за плодовете и зеленчуците. Симптомът на подутия корем е особено изявен през сезоните със свежи салати, плодове и зеленчуци, които се препоръчват във всяка диета. Това е съвършено вярно, но е добре да имате предвид, че плодовете ферментират в стомаха и особено приети с друга храна, задължително водят до подуване. Препоръчително е да се ядат самостоятелно, а ако държите на следващата сутрин стомахът да е плосък, да не ги консумирате за вечеря. Зеленчуците определено са приятел на здравето и стройната фигура, но зелето, бобовите и зърнените храни, зелените салати са препоръчителни за консумация в моментите, в които може да си позволите да облечете дрехите с по-отпусната талия.

8 чаши вода дневно – това до голяма степен решава проблема. Много жени решават да помогнат на тялото си, като ограничават приема на течности до минимум и се надяват, че коремът отново ще стане плосък, след като е празен. Нищо подобно! Забавното е, че именно водата е тази, която помага на тялото да не се отърве от причинителите на задържането на вода в огранизма и приемът на 1.5 – 2 дневно е абсолютно задължителен. В никакъв случай не се подвеждайте да заместите водата или билковия чай с натурални течности, прясно мляко или алкохол, защото всички те са богати на въглехидрати и влошават нещата.

Движението е закон. Никой не казва, че трябва да превърнете фитнес залата в свой втори дом. Разходките, изкачването на стълби, танците и плуването стимулират метаболизма ви, който е отговорен за поддържането на теглото ви в желаната форма и за отвеждането на излишните и отпадъчни вещества от организма.

Билки с активно действие срещу подутия стомах. Неподсладеният билков чай е решение за плосък корем, тъй като не предизвиква привикване и няма странични действия, за разлика от богатите на кофеин зелени чайове, които при предозиране могат да доведат до обезводняване, безсъние или сърцебиене. Изключително добро действие срещу задържането на вода и подуването има брезата, чиито листа отвеждат излишното и често се препоръчват от лекарите при хора с изявени симптоми. Нежно действие имат и изсушените цветове от роза дамасцена, лавандулата, която има отлично действие върху стомашно-чревната функция, ментата и хвоща.

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare