Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

10 УДИВИТЕЛНИ БИЛКИ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ

След дълги години на задълбочени изследвания учените безпрекословно доказаха, че има билки, които действително подпомагат регенирането на организма и кожата. Кои са те и как действат?

Билката родиола се използва за подобряване на настроението, при депресии. Научни иследвания върху пациенти паказват, че билката родиола подобрява психиеското състояние и намалява умората.

Билката родиола се използва и при начални стадии на хипотония /ниско кръвно  налягане/,  както и при  главоболие, свързано с изтощение. Може да се приема и без да са налични болестни симптоми, за укрепване на паметта, душевното и физическо здраве. Може и да се използва за гаргари при възпаления на устата и гърлото.

Възстановяване на мускулите.

Билката родиола /златен корен/ е ефективна за намаляване на времето за възстановяване при продължителна работа, за повишаване на силата на мускулите. Екстрактите от родиола повишават  нивата на ензими и протеини, важни за мускулното възстановяване след изморителни упражнения.

Подобряване на паметта. Научни изследвания показват, че родиолата подпомага паметта и концентрацията за продължителен период. Тя има благоприятен ефект върху биоелектрическата активност на мозъка, което подобрява паметта и мозъчната активност. По време на научен опит 40 студенти получават или 50 мгр. стандартизиран екстракт от родиола или плацебо в продължение на 20 дена. Студентите, получили стандартизирания екстракт показват значително подобрение в психическото здраве, психомотоните функции, общото здраве и добро самочуствие. Пациентите приемали стандартизирания екстракт от родиола показват статистически значимо намаление на умствените умори, по-добър сън, по-голяма мотивация за работа.

Хаберлея – родопски силивряк, безсмъртниче.

Подобряване обмяната на веществата, изчиства организма от мазнини, повишава елестичността на кръвоносните съдове, предпазване от склероза, хипертония, инфаркт; изчезване на признаци като виене на свят и шумове в главата; подобрява гладкостта и заздравява кожата.

Плод от шипка
С богатото си съдържание на витамин С шипките подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите, а освен това имат и диуретично действие. Експериментът показва, че в 100 г плод от шипка се съдържат около 2 г витамин С, т. е. те са 30-40 пъти по-богати на този витамин от червените домати и лимоните, и около 300 пъти в сравнение с ябълките. Което от своя страна означава, че шипките са един от основните „конкуренти“ на цитрусовите плодове.
В плодовете на шипката може да бъде открит уникален природен комплекс от естествен витамин А (около 5-7 мг%) и незаменими мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), в комбинация с мощни антиоксиданти-флавоноиди и витамин Е, които правят кожата здрава, еластична и младолика, като значително елиминират симптомите на нейното остаряване (бръчки, петна, стрии).

 

Използва при лечение на хиповитаминоза (състояние след тежко боледуване) и авитаминоза, тъй като тя повишава жизнения тонус и работоспособността на организма. Шипките са средство за пълноценно функциониране и укрепване на имунната и кръвоносната система, щитовидната жлеза и главния мозък. Полезна за укрепване на кръвоносните съдове и клетъчните мембрани на всички клетки с цел тяхното пълноценно функциониране. Тя е добро помощно средство в терапията срещу камъни и песъчинки в пикочните пътища, както и в борбата срещу местни или общи инфекции – коклюш, скарлатина, дифтерия, пневмония. Препоръчва се при лечение на грип, кашлица, маточни и носни кръвотечения.

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare