Как се прави чая?

ПРОИЗХОД НА БИЛКИТЕ И ПОДБОР

Високият стандарт на French secret tea налага само и единствено работа с утвърдени доставчици на билки от Европа. Те гарантират не само отличното качество на суровината, но и изключително грижливото събиране на ценните растения. Бранда French secret tea не допуска употреба на растителни видове, нетипични за континента или внос, тъй като вярваме в теорията, че локалните храни и растения са най-полезни за организма.

Всички билки в различните формули на French secret tea са съгласувани с ЕВРОПЕЙСКА ФАРМАКОПЕЯ, която регулира допустимите видове и дози. Ето защо във French secret tea има само изледвани научно и доказали действието си върху организма билки.

ДИВИ ИЛИ КУЛТИВИРАНИ БИЛКИ

Във French secret tea използваме редица ценни и редки растителни видове, някои от които са защитени от Червената книга. Това налага използването им само от сертифицирани утвърдени доставчици, които развиват контролирано производство.

Култивацията се извършва, като се спазват условията, възможно най-близки до природните, за да може химичния състав на ценните растения да се запази, а природа да бъде защитена.

Останалите билки в French secret tea са диворастящи и се берат грижливо в определени периоди, когато билката е с максимална потенция на активното вещество.

СУШЕНЕ

Сушенето на билките може и да изглежда дейност без особено значение, но всъщност е много важно за качеството на продукта, както и за крайният резултат от него.
Във French secret tea билките се сушат НАТУРАЛНО върху дървени скари, на проветриво и сухо място, както повеляват най-добрите традиции в био производството.

Само за две от съставките в чайовете French secret tea се използват специални машини, поради по-високата им влажност и съдържание на вода - това са пъпките от роза дамасцена и полски хвощ.

НАРЯЗВАНЕ

След процеса на сушене, билките се нарязват за по-нататъчна употреба.

ОБЕЗПРАШАВАНЕ

Бранда French secret tea е различен от останалите и в този дребен детайл, който в действителност има огромно значение за качеството и ефекта на чая.

Процесът на обезпрашаване на билките е много важен, тъй като той гарантира отсъствието на прах в чая, което може да доведе след себе си доста нежелани странични ефекти.

French secret tea се обезпрашава с изключително модерна технология, която пази билките от излишно химично влияние (обикновения процес е с обгазяване на билките с химични вещества). За разлика от останалите, билките на French secret tea се обезпрашават чрез ШОКОВО ЗАМРАЗЯВАНЕ за 24 часа, което е най-популярният метод в биопроизводството в ЕС през последните години.

ПАКЕТИРАНЕ И КРАЙНА ОБРАБОТКА

Ние във French secret tea обичаме работата си и я вършим с удоволствие. Всяка наша панделка и етикет се поставят ръчно, а всеки отделен пакет с чай, независимо от вида се преглежда за дефекти. Грижливото отношение личи от опаковката, до последната подбрана розова пъпка.

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки