Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Лекарите категорични: Апетитът не е враг, диетите ви са грешни

Често ни питате как да “убиете” апетита си и така да намалите теглото си. Обсъждаме диети, добавки, спортове и активности. В тази разговори участват всякакви “специалисти”, но не и лекари.
Потърсихме професионалното мнение на изявени медици за всеки, който се интересува как да постигне и да поддържа максимално тегло. Синтезирахме честните им отговори, които в повечето случаи са в противоречие с шумните реклами на диети, режими и продукти.
Апетитът не е враг, той е присъщо състояние на здравия човек.
Как се задоволява е вече съществения въпрос, който се отразява на общото здраве и разбира се – на теглото. Повишеният апетит към сладко, храни с бяло брашно или конкретни продукти е възможно да е симптом за определен дефицит на организма или преддиабетно състояние, но това се установява с кръвни изследвания. Ако усетите, че изпитвате желание за каквото и било в пакетче – лекарите съветват да го преодолеете и да го заместите със свежа храна. Често мозъкът идентифицира храната в пакетчета с високото съдържание на захар или мазнини, което със сигурност не е част от здравословното хранене и организмът не изпитва реална нужда от него. Лесен и качествен заместител са пълнозърнестия хляб, плодове, ядки, мюсли, кисело мляко и т.н.
Ако желаете да свалите килограми и бързо да влезете във форма, най-добрият вариант е да ограничите от менюто си захарта, бялото брашно и животинските мазнини. Често диетата се проваля не от храната, а от напитките, така че в периода се въздържайте от алкохол, плодови сокове, газирани напитки.
Можете да си помогнете с разумно намаляване на порциите, но не и броя на храненията. Ако изпитвате глад, добавете чаша неподсладен чай или вода.
Колко редовно да се храним и по колко?
Няма изненада, медицината е единодушна. Интервалите 3-4 часа са оптимални за възрастните хора, като е добре количествата да не превишават два пъти големината на свит юмрук. Видът на хранахата определяте вие, но пълноценното хранене и тегло изискват задължително две порции сурови, варени или печени зеленчуци, яйце, месо или риба, ориз, картофи или друг източник на сложни въглехидрати, млечни продукти, с уговорката, че не всеки стомах реагира добре на прясното мляко. Желателно е да “събуждате” метаболизма си с топла напитка и много вода, като оставите закуската 20-30 минути след събуждане.
Плоският корем – възможна ли е мисията?
Възможно ли е да имаме плосък корем след определена възраст и раждане?
Разбира се. Медиците обаче подчертават дебело да запазите реализъм и да не очаквате след 40-годишна възраст и раждания това да се случи веднага. Факторите за плоския корем са няколко. Преди всичко, трябва да имате добра и тонизирана мускулатура, което е резултат от редовни упражнения. Факторът хранене е силно застъпен, защото определени храни и хранителни комбинации предизвикват подуване на стомаха. Излишното тегло е причина да трупате мазнини и в абдоминалната област, което се изразява под формата на корем и паласки, но намаляването му се отразява първо там. Съществува и въпросът с метаболизма, които с възрастта значително се забавя. При сериозни проблеми лекарите препоръчват да потърсите компетентно мнение за да назначат лечение, а при по-леките случаи е достатъчно да изберете продукт, като внимавате към него да няма привикване и да не се отразява зле на лигавицата на червата като предизвиква изтъняване.
Оптимално решение за бърз метаболизъм без странични ефекти, привикване и подходящ за постоянна употреба. 100% натурален чай на пакетчета FRENCH SECRET TEA. Поръчай сега!
Няма диета, еднакво добра за всеки.
Отговорът е категоричен – няма диета, еднакво подходяща за всеки човек. Сигурна е обаче вредата, която модните трендове като Аткинс, кето и прочие нанасят върху организма и теглото ви. Според лекарите, освен че те ограничават приема на необходими групи храни за дълъг период от време и така създават дефицит в организма, забавят метаболизма и стресират тялото ви. Резултатът винаги е, че след приключването на диетата килограмите се връщат в рамките на 18 месеца, а повторното им сваляне става все по-трудно, тъй като организмът има естествени самозащитни реакции и се бори срещу загубата на тегло.
Най-ласкаво се изказват лекарите за средиземноморската диета, която включва богато разнообразие от зеленчуци, риба и морски дарове. Те препоръчват към нея да се добавят яйца и млечни продукти, като и изключват и приема на плодове, ориз и пълнозърнест хляб. Виното не се изключва, но твърдият алкохол определено трябва да се ограничи максимално.

Остави мнение

Close
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping