Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Лекарите: Апетитът не е враг, диетите ви са грешни

Често ни питате как да “убиете” апетита си и така да намалите теглото си. Обсъждаме диети, добавки, спортове и активности. В тази разговори участват всякакви “специалисти”, но не и лекари.
Потърсихме професионалното мнение на изявени медици за всеки, който се интересува как да постигне и да поддържа максимално тегло. Синтезирахме честните им отговори, които в повечето случаи са в противоречие с шумните реклами на диети, режими и продукти.
Апетитът не е враг, той е присъщо състояние на здравия човек.
Как се задоволява е вече съществения въпрос, който се отразява на общото здраве и разбира се – на теглото. Повишеният апетит към сладко, храни с бяло брашно или конкретни продукти е възможно да е симптом за определен дефицит на организма или преддиабетно състояние, но това се установява с кръвни изследвания. Ако усетите, че изпитвате желание за каквото и било в пакетче – лекарите съветват да го преодолеете и да го заместите със свежа храна. Често мозъкът идентифицира храната в пакетчета с високото съдържание на захар или мазнини, което със сигурност не е част от здравословното хранене и организмът не изпитва реална нужда от него. Лесен и качествен заместител са пълнозърнестия хляб, плодове, ядки, мюсли, кисело мляко и т.н.
Ако желаете да свалите килограми и бързо да влезете във форма, най-добрият вариант е да ограничите от менюто си захарта, бялото брашно и животинските мазнини. Често диетата се проваля не от храната, а от напитките, така че в периода се въздържайте от алкохол, плодови сокове, газирани напитки.
Можете да си помогнете с разумно намаляване на порциите, но не и броя на храненията. Ако изпитвате глад, добавете чаша неподсладен чай или вода.
Колко редовно да се храним и по колко?
Няма изненада, медицината е единодушна. Интервалите 3-4 часа са оптимални за възрастните хора, като е добре количествата да не превишават два пъти големината на свит юмрук. Видът на хранахата определяте вие, но пълноценното хранене и тегло изискват задължително две порции сурови, варени или печени зеленчуци, яйце, месо или риба, ориз, картофи или друг източник на сложни въглехидрати, млечни продукти, с уговорката, че не всеки стомах реагира добре на прясното мляко. Желателно е да “събуждате” метаболизма си с топла напитка и много вода, като оставите закуската 20-30 минути след събуждане.
Плоският корем – възможна ли е мисията?
Възможно ли е да имаме плосък корем след определена възраст и раждане?
Разбира се. Медиците обаче подчертават дебело да запазите реализъм и да не очаквате след 40-годишна възраст и раждания това да се случи веднага. Факторите за плоския корем са няколко. Преди всичко, трябва да имате добра и тонизирана мускулатура, което е резултат от редовни упражнения. Факторът хранене е силно застъпен, защото определени храни и хранителни комбинации предизвикват подуване на стомаха. Излишното тегло е причина да трупате мазнини и в абдоминалната област, което се изразява под формата на корем и паласки, но намаляването му се отразява първо там. Съществува и въпросът с метаболизма, които с възрастта значително се забавя. При сериозни проблеми лекарите препоръчват да потърсите компетентно мнение за да назначат лечение, а при по-леките случаи е достатъчно да изберете продукт, като внимавате към него да няма привикване и да не се отразява зле на лигавицата на червата като предизвиква изтъняване.
Оптимално решение за бърз метаболизъм без странични ефекти, привикване и подходящ за постоянна употреба. 100% натурален чай на пакетчета FRENCH SECRET TEA. Поръчай сега!
Няма диета, еднакво добра за всеки.
Отговорът е категоричен – няма диета, еднакво подходяща за всеки човек. Сигурна е обаче вредата, която модните трендове като Аткинс, кето и прочие нанасят върху организма и теглото ви. Според лекарите, освен че те ограничават приема на необходими групи храни за дълъг период от време и така създават дефицит в организма, забавят метаболизма и стресират тялото ви. Резултатът винаги е, че след приключването на диетата килограмите се връщат в рамките на 18 месеца, а повторното им сваляне става все по-трудно, тъй като организмът има естествени самозащитни реакции и се бори срещу загубата на тегло.
Най-ласкаво се изказват лекарите за средиземноморската диета, която включва богато разнообразие от зеленчуци, риба и морски дарове. Те препоръчват към нея да се добавят яйца и млечни продукти, като и изключват и приема на плодове, ориз и пълнозърнест хляб. Виното не се изключва, но твърдият алкохол определено трябва да се ограничи максимално.

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare