Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

9 супер храни за детокс

Наричаме ги супер храни, защото са в състояние да заредят тялото с много полезни вещества, като в същото време не добавят голяма калорийна стойност. Твърди се, че супер храните могат да повлияят някои медицински състояния и заболявания, но единственото категорично доказано засега качество е детоксикирането.

 

Представяме ви подбор на супер храните, които могат да подпомогнат детоксикацията на организма ви.

 

ЛИМОНИ

 

Лимоните са най-добрият плод за тези, които се нуждаят от детоксикация. Пълен с витамин С, този антиоксидант е чудесен за борба със свободните радикали, които могат да имат отрицателно въздействие върху организма. Освен това, лимоните имат алкален ефект, спомагайки за възстановяване на pH баланса на организма, като по този начин подобряват имунната система. Резен лимон в гореща вода е прост начин да започнете детоксикацията си.

 

ДЖИНДЖИФИЛ

 

Джинджифилът е чудесен, ако сте го прекалили с нежелана храна или напитка. Освен да уреди стомаха си, джинджифилът може да подпомогне храносмилането и да намали подуването на кръвта и газовете. Той също така съдържа голям брой антиоксиданти и осигурява добър тласък на имунитета. Опитайте чай с джинджифил или настържете малко джинджифил в плодов сок или зеленчуков сок, особено ако се борите с махмурлук.

 

ЧЕСЪН

 

Чесънът, въпреки силната си миризма, е чудесен за детокс. Има антивирусни, антибактериални и антибиотични свойства. Чесънът съдържа и алицин, който подпомага производството на бели кръвни клетки, което може да помогне за защитата на организма от инфекции. За максимална полза чесънът се консумира най-добре суров, затова опитайте да добавите натрошен чесън към дресинга за салата.

 

Създаден по специална френска формула с провансалски букет, премиум качество билки и доказан ефект. French secret tea

 

АРТИШОК

Друга храна, чудесна за вас, ако сте се прекалявали с вредните храни и алкохол е артишокът. Той са пълен с антиоксиданти плюс фибри и може да помогне за храносмилането на мазни храни, както и за стимулиране на чернодробната функция. Добър начин за консумация на артишок и начален детокс на тялото е да добавите малко запарени листа от артишок към ястията си.

 

ЦВЕКЛО

 

Цвеклото масово подпомага детоксикацията на черния дроб, което го прави чудесна детокс храна. Той също така осигурява бомба от хранителни вещества с едно попадение, тъй като е пълен с магнезий, желязо и витамин С. Също така, чудесен за нивата на кожата, косата, холестерола и дори нивата на атлетични резултати, не е изненада, че се споменава като суперхрана. За да се насладите на предимствата на цвеклото добавете малко към салати или изпийте малко сок от цвекло.

 

ЗЕЛЕ

 

Зелето е чудесна детокс храна. Подобно на много кръстоцветни зеленчуци, като броколи и карфиол, зеле, зеле, съдържа сулфорафан, химикал, който подпомага организма в борбата с токсините. Алтернативен начин за включване на зелето в диетата ви, ако не проявявате особено желание да го ядете, е да го консумирате в течна форма, било като зелева вода или ферментирал зелев сок.

 

ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ

 

Пресните плодове са богати на фибри и могат да играят ключова роля в детокс диетата. Съчетани с витамини, минерали, антиоксиданти, те могат да помогнат за подобряване на храносмилането, както и на външния ви вид (включително кожата и косата). Включете в диетата си голямо разнообразие от плодове, но най-вече някои от киселите плодове като грейпфрут, ананаси, портокали и дори домати, тъй като всичко това има добър детоксикиращ ефект. Лесно е да включите плодове в диетата си; бихте могли да започнете деня си с плодов пюре и след това да закусите на плодове, когато гладът ви нападне през целия ден.

 

КАФЯВ ОРИЗ

 

Намаляването на приема на преработени храни е начин да започнете детоксикация и по-здравословен вариант като кафяв ориз пасва идеално. Като пълнозърнест цвят кафявият ориз е естествен източник на витамини (включително витамини от група В, манган, фосфор, магнезий и желязо), както и есенциални мастни киселини. Освен това е с високо съдържание на фибри, които играят жизненоважна роля в прочистването на дебелото черво. Кафявият ориз също е богат на селен, който помага за защита на черния дроб и може да подобри тена. Заменете бял ориз с кафяв ориз и пожънете ползите за здравето.

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare