Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Есенен детокс: опасност от пристрастяване!

Детоксикирането на тялото със сигурност има много ползи във всеки сезон, но през есента то е и лесно, и вкусно. Изследвания показват, че провеждането на кратък 5- дневен курс четири пъти годишно подпомага организма сериозно в устойчивостта му на заболявания, както и в поддържането на здравословно тегло.

 

 

Подбрали сме за вас най-добрите практики в провеждането на есенен детокс курс, съобразени със сезонните плодове и зеленчуци. Ефектите, които може да очаквате от него са пречистването на тялото от натрупаните токсини, което се изразява в по-здрава имунна система, по-чиста и свежа кожа, по-малко телесни мазнини и по-бърз метаболизъм.

 

 

Без алкохол за 5 дни! Има хора, за които това правило не представлява никакъв проблем, но има и такива, за които вечерната чаша вино е наградата за усилията през работния ден или пък социалният им живот го налага. На тях препоръчваме курсът да започне в понеделник и да приключи в петък, за да бъдат максимално улеснени в прилагането му. Дори да не ви е лесно, резултатите със сигурност ще ви харесат и ще ви стимулират да го направите отново.

 

Рафинираната захар и брашно са аут. Само пет дни без сладкиши и бял хляб. Знаем, че сладкото влияе на настроението ви и ви кара да се усмихвате. Но то също така уврежда кожата ви и я състарява, а често е и причина за появата на пъпки и комедони. Има неприятното качество да се натрупа в областта на корема и паласките, както и в областта на бедрата и е един от основните причинители на целулит. Накратко, рафинираната захар неслучайно е известна като бяла отрова и тялото ви знае това. Помогнете му с качествен детокс, който напълна изключва или поне ограничава приема му за 5 дни.

 

С месо или без? Дайте да се разберем, препоръчителният прием на месо за здрави хора е не повече от 2-3 пъти седмично. Това означава, че 5 дни без месо и колбаси не трябва да бъдат никакъв проблем, колкото и да си падате по него. Правилата за детоксикация категорично го изключват, като е добре да не го заменяте с риба или с морски дарове. В крайна сметка, това са просто 5 дни.

 

Мляко и млечни продукти. При възможност, спрете ги или поне ги ограничете в полза на киселото мляко. То съдържа полезни бактерии, които влияят добре на чревната флора и ако е качествено, не може да ви навреди. Желателно е обаче да се откажете от сиренето, маслото и кашвала, но най-вече от прясното мляко. Повярвайте, кожата ви ще се отблагодари със значително прояснен тен и изчистване от дребните пъпчици, а коремът видимо ще се прибере.

 

Разрешените храни. Да си дойдем на думата. Всички плодове и зеленчуци, които не са от консерва, включително бобовите, киноата, чия могат да бъдат сервирани на масата ви във варианта, в който ги предпочитате приготвени. Избягвайте запръжките, защото по време на детокс единствената позволена мазнина е зехтинът, а той не обича високите температури. Подправяйте храните си с него без да го използвате за пържене.

 

Плодове, смутита, сокове. Чувствайте се свободни да експериментирате както ви харесва. Имайте предвид само, че е желателно дневния прием на плодове да не надвишава 300-500 гр. дневно.

 

Поръчай 100% детокс чай French secret tea на супер цена.
Създаден по специална френска формула с провансалски букет, премиум качество билки и доказан ефект. French secret tea

 

Чай и вода. Разбира се, това е ключов момент от детоксикацията. Подходящият избор на чай е важен, защото ще стимулира организмът ви да обработва по-бързо и ефективно свежите храни и съответно – да се освободи по-бързо от натрупаните токсините. Пийте го неподсладен и без мляко. Добавете минимум 1.5 – 2 чиста вода дневно и просто изчакайте да видите ефекта.

 

Спорт и движение. Няма значение дали обичате да спортувате и кой спорт продпочитате. Желателно е да се движите максимално, за да стимулирате тялото си към бърз метаболизъм и обмяна. Качване по стълби, разходки, плуване, тенис, танци – всичко това може само да подпомогне процесът на детокс.

 

Период на детокс. Може да е 24 часа или 14 дни. Всичко зависи от това как се се чувствате, като трябва да имате предвид, че е нормално през първите дни да изпитвате известен дискомфорт като главоболие и отпадналост. След това идва приливът на енергия и промяната във външния вид, които понякога така ви харесват, че в опит да ги задържите сте склонни да продължите детокса още. Това обаче е грешка. Тялото се нуждае от разнообразна храна, а при детокс режима разнообразието е силно ограничено. Не впрягайте волята си в опит да промените напълно режима и начина си на живот, а изберете най-здравословния вариант за вас, който не представлява голямо отклонение от нормалното.

14-дневен детокс. През първите три дни е препоръчително да ограничитите или напълно да спрете приема на алкохол, месо, бяла захар и брашно. Пийте много чай и вода. От четвъртия ден е желателно да спрете и млечните продукти и яйцата, а по възможност и кафето и цигарите.

От четвъртия до седмия ден наблягайте основно на пресните плодове и зеленчуци, както и на готвените постни ястия (но не пържени). За волевите натури този режим може да продължи до 10-ия ден, като отново не бива да пропускате приема на вода и чай.

След 10-ия ден може да включите в менюто си яйца и млечни продукти, но приема на месо, бяла захар и брашно и алкохол остава забранен до 14-ия ден.

 

 

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare