Безплатна доставка за поръчка над 60 лв.
Доставка до 3 дни
Произведен и сертифициран от ЕС, одобрен от БАБХ

Contact us

My Cart
0.00лв.
Блог

Не мога да отслабна! Митовете за диетите

Сменяте диетите и с ентусиазъм се хвърляте на най-новата. Срещнали сте приятелка, която е неузнаваема с новото си тяло. При вас обаче и най-драконовския режим не работи, а дори да свалите няколко килограма с жестоки лишения, ги качвате на мига, в който погледнете към хладилника. Не се чудете, всичко е проста аритметика, макар че често не ни се иска да вярваме в нея.

Количеството приемани калории трябва да е по-малко или равно на тези, които изразходвате, за да има баланс в тялото ви и да отслабвате. Момент, преди да си купите карта за фитнеса или да стиснете зъби в опит да минете на краставици и спанак през следващия месец, нека се уточним.

Физическата активност и тренировките са прекрасна идея, особено ако нямате наднормено тегло.

В противен случай, е желателно да потърсите консултация със специалист, който да ви насочи към спорт и програма, подходяща за настоящото ви състояние. Така популярните кардио тренировки, свързани с потене над колела, пътечки и степери може да е противопоказно за ставите и сърцето на хора с наднормено тегло. С постоянството в спрота и движението, тялото привиква към натоварванията и ще можете да преминавате към тренировки за напреднали.

Диети с намален или без прием на мазнини. За или против?

Този тип диети са коствали здравия разум и нервите на много жени и мъже по света, без преувеличение. Изключването или максималното ограничаване на мазнините е голяма грешка, която влияе зле на нервната система, метаболизма и усвояването на останалите хранителни вещества, и върху мозъка. Ако това не е достатъчно да ви разколебае, нека ви кажем, че състоянието на кожата е пряко свързано с мазнините и липсата им й се отразява моментално.

Има ли полезни мазнини?

Разбира се! Без да изпадаме в подробности за разликата между наситените и ненаситените омега 3 мазнини, изберете естествените и качествени източници на мазнини като авокадо, сьомга, маслини, зехтин и ядки. Не е нужно да ги добавите към менюто си в щедри количества, но присъствието им е задължително. Ако искате да си спестите калорийните бомби, просто изхвърлете от чинията си мазните меса, колбасите и пържените храни.

Без въглехидрати много се отслабва!

Да, чували сме за всички разновидности на диетата на Аткинс, както и за последствията от нея. Те варират от обикновен йо-йо ефект и връщане на всички свалени килограми, че и отгоре, до създаване на сериозни дефицити в организма, които могат да доведат до срив на имунната система и различни заболявания. Въглехидратите са необходими, но също като при мазнините източникът има значение. Най-общо, те се делят на прости и сложни въглехидрати, като към простите спадат бялото брашно, захар и ориз, всякакви пакетирани и сладки храни. За предпочитане са черният ориз, пълнозърнестите изделия, плодовете. Имайте предвид, че доста наглед безобидни храни съдържат високи въглехидратни стойности като сирената, млякото, царевицата, бананите, гроздето и дори морковите.

Не обичам да пия вода. Налага ли се наистина?

Водата не може да бъде заменена с никакви други напитки, с изключение на неподсладения билков чай без съдържание на кофеин. Приемът на 1.5- 2 литра вода дневно е задължителен за добрия метаболизъм и ключов за намаляването на теглото. Обмяната на веществата в организма се нуждае от много вода, особено в период на детокс или отслабване.

Нямам воля, но този път ще се стегна!

Това намерение е проваляло най-много опити за отслабване на света. Не се критикувайте твърде силно за липсата на воля – добрият апетит и желанието да си хапвате всъщност са напълно естествени. Един от най-добрите съвети, давани от диетолозите, е на първо време да замените вредната храна с нещо полезно. Опитайте да държите под ръка нарязани сурови зеленчуци като морков, целина, краставици, чушки и не позволявайте да прегладнеете твърде много. След като свикнете с това положение, започнете постепенно да намалявате количеството храна, в рамките на разумното. Резултатите няма да закъснеят. Дори да се поддадете на изкушението и да хапенет нещо забранено, не се отчайвайте, а просто се върнете към избрания от вас режим.

Остави мнение

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare